De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:
- Informeer u
- Vergelijk de oplossingen
- Maak een geïnformeerde keuze
Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.
Als u voor een INCERT-gecertificeerde installateur kiest, bent u zeker dat u de juiste keuze maakt. Ze hebben er immers voor gekozen om zich aan zeer strenge kwaliteitseisen te houden. De INCERT-gecertificeerde producten werden vooraf door gespecialiseerde laboratoria geaccrediteerd.
Betrouwbare en duurzame kwaliteitsproducten die voldoen aan de meest veeleisende criteria!
Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.
Uw toekomstige alarminstallatie moet u een gerust gevoel geven.
U moet voor 100% kunnen vertrouwen op de installateur en de oplossing die u kiest uit zijn aanbod. U moet kunnen kiezen met kennis van zaken en op basis van:
Uw installateur levert een conformiteitsverklaring af die geldt als kwaliteitsgarantie van de installatie. Alleen onze gecertificeerde installateurs zijn bevoegd om een INCERT-conformiteitsdocument af te leveren.
Uw voordelen
Een INCERT-gecertificeerde beveiligingsonderneming mag de beveiligingswerken waarvoor een certificaat moet worden afgeleverd, alleen uitbesteden aan een onderneming die zelf gecertificeerd is. Het systeem moet in werking worden gesteld door de hoofdbeveiligingsonderneming en niet door de onderaannemer. Het plaatsen van de bekabeling voor het inbraakalarmsysteem mag wel uitbesteed worden aan een bedrijf dat door de FOD Binnenlandse Zaken niet gecertificeerd werd als beveiligingsonderneming en bovendien niet INCERT-gecertificeerd is.
Neen, de INCERT-certificatie heeft alleen betrekking op de installatie van alarmsystemen.
Neen. De INCERT-gecertificeerde beveiligingsonderneming verbindt zich ertoe louter INCERT-gecertificeerd alarmmateriaal te installeren. Als er voor een bepaalde toepassing geen gepast gecertificeerd materiaal bestaat, kan hiervoor een uitzondering worden aangevraagd.
In feite moet elke detector die de alarmsirenes (binnen- of buitensirene) inschakelt of van op afstand activeert, INCERT-gecertificeerd zijn.
Het risiconiveau wordt bepaald op basis van de conclusies van de risicoanalyse en de eventuele vereisten van de voorschrijvers (verzekeringsmaatschappij, architect, studiebureau, ...).
Dit zijn de mogelijke risiconiveaus:
Voor elk risiconiveau legt de technische nota T 015/2 specifieke eisen op voor de installatie van een inbraakalarmsysteem. Hoe hoger het risiconiveau, hoe strenger de eisen.
Een INCERT-gecertificeerde installateur mag een INCERT-conformiteitsverklaring afleveren voor zover de installatie:
De installateur mag uiteraard onderhouds- en herstellingswerken uitvoeren aan een installatie die niet INCERT-gecertificeerd is, maar hij mag alleen een conformiteitsverklaring afleveren waarin wordt vermeld dat deze installatie voldoet aan de voorwaarden die zijn opgenomen in de technische nota T 015/2, als de installatie:
De risicoanalyse is een belangrijk element opdat een alarmsysteem de perfecte bescherming biedt tegen het risico en voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Ze moet rekening houden met het te beveiligen gebouw en de inhoud ervan, met de analyse van de interne beperkingen en met de analyse van de externe beperkingen zoals die in detail worden beschreven in het document van de risicoanalyse.