Overslaan en naar de inhoud gaan
activateur de temporisation

INLOOPTIJD-ACTIVATOR

Het ontwapenen mag buiten de beveiligde ruimtes aangevangen worden met een in/uit bedieningsapparatuur (inlooptijd-activator) en binnen beëindigd worden, of volledig buiten de beveiligde ruimtes uitgevoerd worden.

Binnen een installatie moeten gebieden van risiconiveau 3 en 4 echter altijd in directe modus worden bewaakt. 
Deze verplichting heeft echter geen betrekking op de zone die het mogelijk maakt de actie van het hoofdrisico vanuit het bijkomend risico in werking te stellen.  
Indien de bedieningsapparatuur in een van deze zones geplaatst moet worden, dan moet er extern een erkende of toegelaten component gebruikt worden voor het starten van de inlooptijd van de detector(en) binnen die zone.

Uiteraard kan elke In/Uit bedieningsapparatuur met een geldig INCERT-certificaat of erkenning worden gebruikt als inlooptijd-activator als het voldoet aan de T 015/2 voorschriften. Elk van deze producten is voorzien van het INCERT-logo en het bijbehorende certificaat/erkenningsnummer.
Lijst 1 bevat dus voorbeelden van INCERT-gecertificeerde producten die ook als inlooptijd-activator worden gebruikt.

Sommige niet-INCERT-gecertificeerde producten, kunnen echter wel als inlooptijd-activator worden gebruikt. In tegenstelling tot INCERT-gecertificeerde of erkende producten kunnen deze producten echter alleen worden gebruikt als ‘inlooptijd-activator’ en kunnen niet worden gebruikt om de installatie in of uit te schakelen.
Alleen producten zonder INCERT-label die in lijst 2 zijn opgenomen, zijn toegestaan.

Productoverzicht (pdf-document)

Inlichtingen type
Professionele informatie
 
De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:  
  1. Informeer u  
  2. Vergelijk de oplossingen 
  3. Maak een geïnformeerde keuze

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.

maart 25,2022
Alarmsystemen

INCERT is een vrijwillig kwaliteitslabel dat in 2002 in het leven werd geroepen door alle spelers in de sector, waaronder de verzekeraars en gespecialiseerde studiebureaus. Op dit moment zijn er in België 360 alarminstallateurs met een INCERT-certificaat.

Alle installateurs die erkend zijn door het ministerie, kunnen kiezen voor deze methode van constante kwaliteitsborging. Dat is geen vrijblijvende keuze, want het verplicht hen erg strikte kwaliteitsvoorschriften na te leven, onder het toezicht van erkende certificatieorganismen, zoals VINÇOTTE en ANPI. 

juli 26,2021
Alarmsystemen

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen