Overslaan en naar de inhoud gaan
activateur de temporisation

INLOOPTIJD-ACTIVATOR

Het ontwapenen mag buiten de beveiligde ruimtes aangevangen worden met een in/uit bedieningsapparatuur (inlooptijd-activator) en binnen beëindigd worden, of volledig buiten de beveiligde ruimtes uitgevoerd worden.

Binnen een installatie moeten gebieden van risiconiveau 3 en 4 echter altijd in directe modus worden bewaakt. 
Deze verplichting heeft echter geen betrekking op de zone die het mogelijk maakt de actie van het hoofdrisico vanuit het bijkomend risico in werking te stellen.  
Indien de bedieningsapparatuur in een van deze zones geplaatst moet worden, dan moet er extern een erkende of toegelaten component gebruikt worden voor het starten van de inlooptijd van de detector(en) binnen die zone.

Uiteraard kan elke In/Uit bedieningsapparatuur met een geldig INCERT-certificaat of erkenning worden gebruikt als inlooptijd-activator als het voldoet aan de T 015/2 voorschriften. Elk van deze producten is voorzien van het INCERT-logo en het bijbehorende certificaat/erkenningsnummer.
Lijst 1 bevat dus voorbeelden van INCERT-gecertificeerde producten die ook als inlooptijd-activator worden gebruikt.

Sommige niet-INCERT-gecertificeerde producten, kunnen echter wel als inlooptijd-activator worden gebruikt. In tegenstelling tot INCERT-gecertificeerde of erkende producten kunnen deze producten echter alleen worden gebruikt als ‘inlooptijd-activator’ en kunnen niet worden gebruikt om de installatie in of uit te schakelen.
Alleen producten zonder INCERT-label die in lijst 2 zijn opgenomen, zijn toegestaan.

Productoverzicht (pdf-document)

Inlichtingen type
Professionele informatie

Al jarenlang baseert de INCERT-certificering zich volledig op de bekende Europese normen EN 50131 en 50136. Niettemin is de certificering van INCERT-producten gericht op meer specifieke dwarsdoorsnede-eisen die gemeenschappelijk zijn voor alle producten, evenals aanvullende eisen per productcategorie, waarvoor een nauwkeurige beschrijving is opgesteld.

Algemeen
 
De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:  
  1. Informeer u  
  2. Vergelijk de oplossingen 
  3. Maak een geïnformeerde keuze

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.

Alarmsystemen

Ontdek de animatiefilm

Algemeen