Overslaan en naar de inhoud gaan
produit avec label

Het gebruik van INCERT-gecertificeerde of -goedgekeurde producten is een verplichting.

Geachte INCERT gecertificeerde installateur,

Het gebruik van INCERT-gecertificeerde of -goedgekeurde producten is een verplichting voor alle gecertificeerde installateurs. Zoals u weet, wordt dit punt systematisch gecontroleerd door de inspecteurs van ANPI of VINCOTTE tijdens de technische audits.

Deze certificatie-instellingen hebben ons ook gemeld dat sommigen onder u soms problemen ondervinden bij het verkrijgen van correct gelabelde producten en daarom heeft het Gebouw Comité besloten een gerichte communicatie te sturen aan de verschillende houders van productcertificaten.

Wij willen u er ook aan herinneren dat de installateur het etiket niet zelf op het product mag aanbrengen en dat deze verantwoordelijkheid bij de certificaathouder of zijn vertegenwoordiger ligt.

Wij verzoeken u eveneens de leveringen die u van uw distributeurs ontvangt regelmatig te controleren en rechtstreeks contact met hen op te nemen voor elk product dat niet conform is.
Wij hopen dat deze brief ertoe zal bijdragen deze non-conformiteiten te beperken en blijven tot uw beschikking voor alle verdere informatie.

Met vriendelijke groet,

Het INCERT-team
 

Inlichtingen type
Professionele informatie
 
De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:  
  1. Informeer u  
  2. Vergelijk de oplossingen 
  3. Maak een geïnformeerde keuze

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.

maart 25,2022
Alarmsystemen

INCERT is een vrijwillig kwaliteitslabel dat in 2002 in het leven werd geroepen door alle spelers in de sector, waaronder de verzekeraars en gespecialiseerde studiebureaus. Op dit moment zijn er in België 360 alarminstallateurs met een INCERT-certificaat.

Alle installateurs die erkend zijn door het ministerie, kunnen kiezen voor deze methode van constante kwaliteitsborging. Dat is geen vrijblijvende keuze, want het verplicht hen erg strikte kwaliteitsvoorschriften na te leven, onder het toezicht van erkende certificatieorganismen, zoals VINÇOTTE en ANPI. 

juli 26,2021
Alarmsystemen

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen