Overslaan en naar de inhoud gaan
videobewaking certificeren

INCERT VIDEO: hoe laat ik me certificeren?

De concurrentie is hevig en ook andere spelers installeren bewakingscamera’s, terwijl dat niet hun hoofdactiviteit is (IT-bedrijven, elektriciens, doe-het-zelf, e-commerce, …). INCERT VIDEO biedt u een erkend kwaliteitslabel en draagt ertoe bij dat u zich kunt onderscheiden op de markt.

Door u te laten certificeren, verwerft u nieuwe vaardigheden: de technologie evolueert zeer snel en de software voor beeldanalyse biedt elke dag meer mogelijkheden.

Als u zich met het INCERT-label laat certificeren voor videobewaking, dan blijft u helemaal bij met de hightech!

Bovendien zorgt u op die manier voor meer tevredenheid bij uw klanten. INCERT VIDEO focust op de behoeften van de klant (risicoanalyse) en zorgt ervoor dat de verwachtingen overeenstemmen met het eindresultaat. Potentiële klanten zullen er snel van overtuigd zijn dat ze investeren in een gewaarborgd resultaat als ze een beroep doen op een gecertificeerde installateur.
Met de certificatie INCERT VIDEO verhoogt u ook uw commerciële visibiliteit, want de certificatie wordt vaak vereist in aanbestedingen, wordt ondersteund door de verzekeringsmaatschappijen, voorgeschreven door de studiebureaus en gepromoot door de beroepsfederaties (ALIA, AGORIA, ASSURALIA, ...) die de certificatie ondersteunen.
Tot slot is het, net als de certificatie 'inbraak', vooral een formidabel kwaliteitslabel, uniek in België, dat u prominent zult kunnen opnemen in uw communicatie.

Hoe laat ik me certificeren?
Heel eenvoudig!

Neem eerst en vooral contact op met een van de twee certificatieorganismen die door het beheercomité van het INCERT-label worden erkend, met name ANPI en VINÇOTTE, om u te informeren over de reglementen met betrekking tot videobewaking en over de technische nota T 030.

Waar vind ik het reglement voor de installateurs en de examenvragen?
De examenvragen en andere reglementen zijn beschikbaar op de INCERT-website.

U bent al minstens 3 maanden INCERT-gecertificeerd voor gebouwen (inbraak)? Dan komt u in aanmerking voor een overbrugging.
Er bestaat namelijk een vereenvoudigde procedure voor een onderneming die al INCERT-gecertificeerd is op het vlak van INBRAAK. De voorwaarden en de procedure vindt u in het document INCERT 129 'Overbrugging' en zijn ook beschikbaar op de INCERT-website.

Technische nota T 030
De technische nota T 030, waarin de voorschriften voor de installaties van videobewakingssystemen zijn opgenomen, kan voor de prijs van € 55 (excl. btw) aangekocht worden via de webshop van het BEC.

Specialisten en examen
Duid binnen uw onderneming vervolgens twee specialisten aan. De rol van de specialist is de offertes te valideren en ervoor te zorgen dat de installatie die aan de klant werd aangeboden naar behoren werkt.
Om zijn deskundigheid te bewijzen, moet de specialist een examen afleggen in een door het BEC erkend examencentrum. VOLTA heeft reeds data gepland waarvoor u zich nu al kunt inschrijven. De prijs voor dit examen bedraagt € 150 (excl. btw) per persoon.

Overzicht van de links:
Examenvragen
Certificatie installateur videobewakingssysteem
Overbrugging certificatie beveiligingsonderneming - onderneming voor videobewaking
Technische nota T 030
VOLTA

Inlichtingen type
Professionele informatie

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen