Overslaan en naar de inhoud gaan
risico analyse

De geïmplementeerde technologie is een essentiële keuze.

Producten met INCERT-certificaat worden gecontroleerd door erkende certificatieorganismen. INCERT-installateurs mogen in hun installaties alleen gecertificeerde producten gebruiken. Zij moeten bovendien de installatievoorschriften volgen in overeenstemming met het risiconiveau dat de verzekering oplegt of dat blijkt uit de analyse.

Een goede risicoanalyse is dus cruciaal, want elke installatie is anders: een studio, een juwelier en een gsm-winkel beveilig je niet op dezelfde manier.

Hoe hoger het risiconiveau, hoe strikter de technische vereisten waar de installatie aan moet voldoen om de goede werking ervan te garanderen en te anticiperen op mogelijke inbraken.
 
INCERT is van oordeel dat een volledig draadloze installatie alleen geschikt is voor het laagste niveau (1), terwijl bekabelde installaties in aanmerking komen voor hoge, erg hoge en maximale risico’s.

Inlichtingen type
Algemene informatie

Al jarenlang baseert de INCERT-certificering zich volledig op de bekende Europese normen EN 50131 en 50136. Niettemin is de certificering van INCERT-producten gericht op meer specifieke dwarsdoorsnede-eisen die gemeenschappelijk zijn voor alle producten, evenals aanvullende eisen per productcategorie, waarvoor een nauwkeurige beschrijving is opgesteld.

Algemeen
 
De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:  
  1. Informeer u  
  2. Vergelijk de oplossingen 
  3. Maak een geïnformeerde keuze

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.

Alarmsystemen

Ontdek de animatiefilm

Algemeen