Overslaan en naar de inhoud gaan
risico analyse

De geïmplementeerde technologie is een essentiële keuze.

Producten met INCERT-certificaat worden gecontroleerd door erkende certificatieorganismen. INCERT-installateurs mogen in hun installaties alleen gecertificeerde producten gebruiken. Zij moeten bovendien de installatievoorschriften volgen in overeenstemming met het risiconiveau dat de verzekering oplegt of dat blijkt uit de analyse.

Een goede risicoanalyse is dus cruciaal, want elke installatie is anders: een studio, een juwelier en een gsm-winkel beveilig je niet op dezelfde manier.

Hoe hoger het risiconiveau, hoe strikter de technische vereisten waar de installatie aan moet voldoen om de goede werking ervan te garanderen en te anticiperen op mogelijke inbraken.
 
INCERT is van oordeel dat een volledig draadloze installatie alleen geschikt is voor het laagste niveau (1), terwijl bekabelde installaties in aanmerking komen voor hoge, erg hoge en maximale risico’s.

Inlichtingen type
Algemene informatie

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen

Uw toekomstige alarminstallatie moet u een gerust gevoel geven.

U moet voor 100% kunnen vertrouwen op de installateur en de oplossing die u kiest uit zijn aanbod. U moet kunnen kiezen met kennis van zaken en op basis van:

januari 20,2021
Alarmsystemen

Het jaarlijkse onderhoud van het alarmsysteem is wettelijk verplicht (Koninklijk besluit van 25 april 2007). Volgens de wetgever mag dit onderhoud worden uitgevoerd door de gebruiker zelf of door een erkende beveiligingsonderneming.

Als de gebruiker het onderhoud van zijn installatie zelf uitvoert, neemt hij de verantwoordelijkheid van de goede werking ervan op zich, met name dat het alarmsysteem geen vals alarmsignaal genereert en dat het alarmsysteem wel degelijk het juiste alarmsignaal genereert in het geval van inbraak (uittreksel van de wet).

januari 20,2021
Alarmsystemen