Overslaan en naar de inhoud gaan
kiezen voor INCERT

Hoe maakt u de juiste keuze voor uw alarminstallatie?

Uw toekomstige alarminstallatie moet u een gerust gevoel geven.

U moet voor 100% kunnen vertrouwen op de installateur en de oplossing die u kiest uit zijn aanbod. U moet kunnen kiezen met kennis van zaken en op basis van:

  • Het type detectoren, het aantal detectoren en de inplanting ervan
  • De gebruikte technologie (draadloos, hybride of bekabeld)
  • De resultaten en de relevantie van de risicoanalyse
  • De kosten voor installatie, onderhoud en eventuele aansluiting op een alarmcentrale
  • De aankoop of de huur van de installatie met, in voorkomend geval, een aantal bijbehorende diensten
  • De verkoopsvoorwaarden

Elke INCERT-gecertificeerde installateur is verplicht een analyse te maken van de risico’s waaraan u wordt blootgesteld. Op basis van deze risicoanalyse kan hij u een voorstel doen dat perfect aangepast is aan de specifieke kenmerken van uw woning en van uw leefgewoonten.

Ontdek hier, alle INCERT-gecertificeerde installateurs in uw omgeving. Neem voor een prijsofferte gerust contact op met een van onze installateurs.

Inlichtingen type
Algemene informatie

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen

Het jaarlijkse onderhoud van het alarmsysteem is wettelijk verplicht (Koninklijk besluit van 25 april 2007). Volgens de wetgever mag dit onderhoud worden uitgevoerd door de gebruiker zelf of door een erkende beveiligingsonderneming.

Als de gebruiker het onderhoud van zijn installatie zelf uitvoert, neemt hij de verantwoordelijkheid van de goede werking ervan op zich, met name dat het alarmsysteem geen vals alarmsignaal genereert en dat het alarmsysteem wel degelijk het juiste alarmsignaal genereert in het geval van inbraak (uittreksel van de wet).

januari 20,2021
Alarmsystemen

De CE-markering is geen kwaliteitslabel! De CE-markering geeft alleen aan dat het product in overeenstemming is met de Europese basisvereisten en bijgevolg binnen de Europese Unie vrij op de markt kan worden gebracht. Door een product te labelen met een CE-markering, verklaart de fabrikant, onder zijn eigen verantwoordelijkheid, dat zijn product voldoet aan alle wettelijke vereisten voor het verkrijgen van een CE-markering. Deze CE-markering is dus geen kwaliteitslabel noch een aanduiding van geografische herkomst, maar gewoon een wettelijke markering. 

januari 20,2021
Algemeen