Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kan ik me laten certificeren voor VIDEOSYSTEMEN?

Heel eenvoudig!
Neem eerst en vooral contact op met een van de twee certificatieorganismen die door het beheercomité van het INCERT-label worden erkend, met name ANPI en VINÇOTTE, om u te informeren over de reglementen met betrekking tot videobewaking en over de technische nota T 030.

Waar vind ik het reglement voor de installateurs en de examenvragen?
De examenvragen en andere reglementen zijn beschikbaar op de INCERT-website.

U bent al minstens 3 maanden INCERT-gecertificeerd voor gebouwen (inbraak)? Dan komt u in aanmerking voor een overbrugging.

Er bestaat namelijk een vereenvoudigde procedure voor een onderneming die al INCERT-gecertificeerd is op het vlak van INBRAAK. De voorwaarden en de procedure vindt u in het document INCERT 129 'Overbrugging' en zijn ook beschikbaar op de INCERT-website.

Technische nota T 030
De technische nota T 030, waarin de voorschriften voor de installaties van videobewakingssystemen zijn opgenomen, kan voor de prijs van € 55 (excl. btw) aangekocht worden via de webshop van het BEC.

Specialisten en examen
Duid binnen uw onderneming vervolgens twee specialisten aan. De rol van de specialist is de offertes te valideren en ervoor te zorgen dat de installatie die aan de klant werd aangeboden naar behoren werkt.
Om zijn deskundigheid te bewijzen, moet de specialist een examen afleggen in een door het BEC erkend examencentrum. VOLTA heeft reeds data gepland waarvoor u zich nu al kunt inschrijven. De prijs voor dit examen bedraagt € 150 (excl. btw) per persoon.

Overzicht van de links