Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is de beste antidiefstalbeveiliging voor mijn voertuig?

INCERT is een kwaliteitslabel voor producten en diensten inzake elektronische antidiefstalbeveiliging van auto’s en andere voertuigen. Meerdere oplossingen zijn mogelijk naargelang de wensen van de eigenaar of de verzekeraar van het voertuig in het kader van de antidiefstalverzekering. Op dit moment worden voornamelijk de INCERT Track & Trace geolokalisatiesystemen (TT) of alarmsystemen (AL1) geïnstalleerd.

Meerdere oplossingen zijn mogelijk naargelang de wensen van de eigenaar of de verzekeraar van het voertuig in het kader van de aanvaarding van het antidiefstalrisico. Deze producten worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Basisproduct met 'tracking on demand' (TT0 en TT1)
Dit is een systeem waarbij het alarm alleen kan worden geactiveerd door de eigenaar of de bestuurder van het voertuig wanneer deze vaststelt dat zijn voertuig gestolen is. Hij verwittigt zo de alarmcentrale waarmee hij een abonnementsovereenkomst heeft afgesloten. Bij ontvangst van het alarm start de centrale de Track & Trace-procedure op om het gestolen voertuig te lokaliseren.
Product met automatisch alarm (TT2)
Dit is vergelijkbaar met het TT1-systeem, maar de alarmcentrale wordt automatisch verwittigd, zonder tussenkomst van de eigenaar of bestuurder. Het voordeel van dit systeem is dat een diefstal kan worden gedetecteerd op het moment dat hij zich voordoet en dat de alarmcentrale onmiddellijk verwittigd wordt.
Product dat het herstarten van de motor verhindert (TT3)
Dit is vergelijkbaar met het TT1-systeem, maar bovendien wordt het herstarten van de motor verhinderd zodat het gestolen voertuig niet meer kan verder rijden nadat de motor is uitgeschakeld. Zodra de motor wordt uitgeschakeld, zorgt het systeem ervoor dat de motor niet opnieuw kan starten en het voertuig zich dus niet meer kan verplaatsen.
Product met optimaal beveiligingsniveau (TT4)
Dit systeem combineert alle functionaliteiten van de andere producten (TT1, TT2 en TT3): automatische melding van diefstal en verhindering van het herstarten van de motor nadat de motor van het gestolen voertuig is uitgeschakeld.
Geluidsalarm tegen inbraak (AL1)
Dit is een beveiligingssysteem met een audiovisueel alarm dat het voertuig moet beschermen en dieven afschrikken. Het reageert op elke poging tot inbraak. Dit systeem is een aanvulling op het initiële antidiefstalsysteem (verhindering van herstarten motor).