Overslaan en naar de inhoud gaan
risico analyse

De geïmplementeerde technologie is een essentiële keuze.

Producten met INCERT-certificaat worden gecontroleerd door erkende certificatieorganismen. INCERT-installateurs mogen in hun installaties alleen gecertificeerde producten gebruiken. Zij moeten bovendien de installatievoorschriften volgen in overeenstemming met het risiconiveau dat de verzekering oplegt of dat blijkt uit de analyse.

Een goede risicoanalyse is dus cruciaal, want elke installatie is anders: een studio, een juwelier en een gsm-winkel beveilig je niet op dezelfde manier.

Hoe hoger het risiconiveau, hoe strikter de technische vereisten waar de installatie aan moet voldoen om de goede werking ervan te garanderen en te anticiperen op mogelijke inbraken.
 
INCERT is van oordeel dat een volledig draadloze installatie alleen geschikt is voor het laagste niveau (1), terwijl bekabelde installaties in aanmerking komen voor hoge, erg hoge en maximale risico’s.

Inlichtingen type
Algemene informatie
 
De keuze van een alarmsysteem kan niet worden geïmproviseerd. Daarvoor zijn 3 gouden regels nodig:  
  1. Informeer u  
  2. Vergelijk de oplossingen 
  3. Maak een geïnformeerde keuze

Hieronder volgen enkele richtlijnen die u hopelijk zullen helpen bij uw keuze.

maart 25,2022
Alarmsystemen

INCERT is een vrijwillig kwaliteitslabel dat in 2002 in het leven werd geroepen door alle spelers in de sector, waaronder de verzekeraars en gespecialiseerde studiebureaus. Op dit moment zijn er in België 360 alarminstallateurs met een INCERT-certificaat.

Alle installateurs die erkend zijn door het ministerie, kunnen kiezen voor deze methode van constante kwaliteitsborging. Dat is geen vrijblijvende keuze, want het verplicht hen erg strikte kwaliteitsvoorschriften na te leven, onder het toezicht van erkende certificatieorganismen, zoals VINÇOTTE en ANPI. 

juli 26,2021
Alarmsystemen

Ontdek de animatiefilm

februari 12,2021
Algemeen